Return to site

Våre 5 beste CV tips for deg som student

· Tips

En CV er ditt nøkkelelement i jobbsøkeprosessen både under eller etter endt studie. Det er introduksjonen til ditt fremragende spekter av ferdigheter og din første sjanse til å imponere en arbeidsgiver eller rekrutterer med hvor fantastisk du er for stillingen de utlyser!

En god CV må skissere dine ferdigheter og fortelle hvorfor akkurat du er perfekt for stillingen. Den bør gjøre det klart for en rekrutterer hvor sjokkerende feil de ville gjort hvis de bestemte seg for å ikke vurdere deg til stillingen. I gjennomsnitt tar det kun åtte sekunder for en rekrutterer å se over din CV før han eller hun har bestemt seg for at du er «The one». Derfor er det viktig at du sørger for at all relevant nøkkelinformasjon kommer tydelig fram.

For at du skal få en profesjonell CV å ta med deg ut i arbeidslivet har vi i StudConsult funnet frem våre fem beste tips.

1. Skreddersy CVen for hver stilling du søker på, selv om det er kjedelig!

Pass på at du skreddersyr CVen for hver jobb du søker på. Der og da kan det føles tidkrevende å skulle skrive individuelle CVer til jobbene du søker på. Det er da du må huske på alle de andre jobbsøkerne som sørger for nettopp å skreddersy sin CV. Dette fordi at det ikke er lurt å være mindre grundig enn konkurrentene, for innsats lønner seg.

Les jobbeskrivelsen nøye og sørg for at du lister dine nøkkelerfaringer først. En rekrutterer står overfor flerfoldige CVer for hver jobb de utlyser. Ved å sørge for at du fremhever de nøkkelferdighetene som gjør deg relevant for jobben, vil du umiddelbart spare dem for mye tid og krefter og sørge for at din CV havner på toppen av bunken. Når en rekrutterer ser over søknadene så kommer det tydelig frem om det er en generell CV eller om den er ment for dem.

2. Hold det kort og konsist!

En CV bør ideelt sett ikke være lengre enn to A4 sider. En rekrutterer trenger å vite om dine ferdigheter og tidligere arbeidserfaringer slik at de kan vurdere om du er den rette for jobben de utlyser. Det er ingen hemmelighet at de som rekrutterer har mange CVer å lese gjennom og de vil neppe bli imponert over en detaljert femsiders historie som inneholder hvor godt du gjorde det i fotball på barneskolen.

I stedet for å skrive lange avsnitt om hva du har gjort i en bestemt rolle, burde du skrive et par korte setninger som fanger essensen av hva du har gjort og hva du har erfart fra dette. Appeller til alle nøkkelferdighetene som kommer fram i stillingsbeskrivelsen, men husk at en CV bare er det første trinnet mot drømmejobben. Hold det kort og konkret med fokus på det stillingsbeskrivelsen sier den er ute etter!

3. Ikke ha hull i CVen!

Ved å ha hull i CVen kan en rekrutterer eller en potensiell arbeidsgiver stille seg kritisk til hva du har holdt på med, eller ikke holdt på med. Om du har hull i tidslinjen på CVen din fyll det med en passende forklaring til hvorfor - om det var en ferie fra studiet for å forberede deg på arbeidslivet, et friår for å samle energi til siste semester eller at du låste deg bort for å bli en gud på World of Warcraft (Vær advart; vi kan ikke gå god for at den siste grunnen går i ditt favør)

Hvis du har tatt kurs gjennom jobben, vært på casekonkurranser eller annen form for opplæring må du sørge for at det kommer tydelig frem. Det samme gjelder for andre aktiviteter du har gjennomført som har gitt deg de ferdighetene du besitter i dag. Dette kan være ferdigheter som kommunikasjon, teamarbeid eller prosjektledelse.

4. Fjern stave- og skrivefeil!

Vel, det er egentlig åpenbart - eller er det egentlig det? En av hovedgrunnene til at en CV blir avvist er skrive- og stavefeil. Når det er sagt er det ikke sannsynlig at arbeidsgiver nødvendigvis er på jakt etter en som gikk ut med toppkarakterer i faget norsk fra videregående skole. Sjekk alltid CVen din for grunnleggende stave- og grammatiske feil. Unngå å stole blindt på stavekontroll når du skriver. Få ​​en venn, medstudent eller oldemor til å lese over CVen din. Du har ingenting å tape på det!

5. Fortell alltid sannheten og ikke legg til ekstra!

Fortell alltid sannheten om hva du er god på, hva du kan og hvilken erfaring du har. Hvis du ikke gjør det, vil det bli avslørt på et tidspunkt - enten det er under intervjuprosessen eller, verre, når du faktisk har fått jobben! Her trenger man ikke se lenger enn til Telenor for å finne grunner til ikke å lyve om innholdet i CVen.

De fleste bedrifter vil gjøre en faktasjekk på det du har oppgitt som kvalifikasjoner og tidligere ansettelseshistorie, men dette inkluderer også hobbyer eller interesser du har oppført. Du vet aldri når du vil bli møtt av en intervjuer som også har stor interesse for kite-surfing og avslører deg når du ikke kan nevne det mest nødvendige utstyret man behøver.

Skrevet av INSIDE

Vurderer du utveksling til høsten? Les mer om våre konsulenters råd og erfaringer her: https://www.studconsult.no/blog/vil-du-pa-utveksling

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK