Return to site

Fem tips for å lande relevant deltidsjobb under studiene

· Tips,Karriere,For studenter

Svært mange studenter er på utkikk etter en relevant deltidsjobb under studiene. Gjennom en deltidsjobb kan man danne seg verdifull erfaring, og vise fremtidige arbeidsgivere at man kan ha flere baller i luften samtidig. Å lande en slik jobb er likevel krevende ettersom konkurransen ofte er stor, og kravene som stilles fra arbeidsgiver gjerne er høye. I denne artikkelen deler vi i StudConsult fem tips for hvordan du som student kan lande en relevant deltidsjobb.

Tips 1: Meld deg inn i et utvalg eller påta deg studentverv

Å kunne vise til arbeid og engasjement utover studier gir deg muligheten til å skille deg ut blant søkerne. Ønsker du for eksempel en deltidsjobb innenfor finans? Da kan det være en ide å se etter mulighetene for ulike foreninger eller utvalg som interesserer seg for dette. Her knytter du både kontakter og bygger erfaring som skiller deg i søknadsprosessen.

På denne måten viser du også at du faktisk har interesse for hva stillingen innebærer og at du ønsker å lære mer, hvilket kan gi deg ytterligere tyngde. Drømmer du f.eks. om å jobbe fulltid som konsulent etter studiene? StudConsult er den perfekte muligheten!

Tips 2: Benytt deg av karriereveilederne på BI for å få hjelp med CV og Søknad

Som BI-student har du tilgang på karriereveiledning og tilbakemelding på søknader og CV. I tillegg kan «karrierservice» bidra med å lage din egen personlige karriereplan, eller sørge for at du stiller forberedt til intervju. Du kan også finne CV-kurs og tips lignende på portalen.

«Jeg trodde lenge jeg hadde en sterk CV, men ble overrasket over hvor mye jeg ikke hadde tenkt på før praten med karriereservice. For mye luft, ukomprimert tekst, samt for utfyllende beskrivelse av arbeidsoppgaver var noen av tilbakemeldingene jeg fikk. Praten med karriereservice var gull verdt»

- Emil Ingvaldsen Lyse, Ansatt i StudConsult

Tips 3: Hold deg oppdatert på nyheter som er relevante for stillingen

Et annet viktig tiltak man kan gjøre som student er å holde seg oppdatert på nyheter og trender som er relevante for stillingen du søker. Hva preger for eksempel sentimentet i finansmarkedene om dagen? Eller hvilke trender og utviklinger påvirker retail-sektoren? Det kan også være en ide å holde seg oppdatert på utviklingen i samfunnet, og dine interesser. Les nyheter, hør på podcaster eller andre relevante tidsskrifter.

Husk at du som student på BI også har tilgang på abonnement hos Dagens Næringsliv og Financial Times. Om du har behov for inspirasjon til bøker, podkaster, eller lignende – sjekk ut vår julekalender på Facebook hvor våre konsulenter deler sine beste tips.

Tips 4: Sjekk karriereportalen jevnlig

Karriereportalen er BI sin egen plattform for alle typer jobbannonser. Her finner du varierte jobbmuligheter både for deg som student og til den dagen du er på jakt etter den første jobben etter studiene. Flere selskaper publiserer også muligheter for internship her.

Hold deg oppdatert for å se hvilke muligheter som dukker opp, og ikke vær redd for å søke på stillinger du føler deg underkvalifisert for. For øyeblikket ligger det hele 155 stillingsannonser ute for BI-studenter som er på utkikk etter arbeidserfaring, deltids- og fulltidsjobber.

Tips 5: Diverse fra StudConsultere med relevante deltidsjobber

«Still forberedt til karriereuker/dager/messer og ha en oppdatert og god profil på LinkedIn. Å sende åpne søknader med CV til bedrifter kan også være lurt. Case og tester er også blitt mer vanlig ved ansettelse av nyutdannede: bruk mulighetene som finnes på ditt universitet/høgskole til å få trening i gjennomføring av case, intervjuer, CV-skriving etc. »

- Thea Eugenie

«Bruk mulighetene du har til å ta relevante kurs eller lignende. Du kan for eksempel ta «Blomberg Market Concepts» på BI for så å få et sertifikat som du kan putte på CV, Linkedin osv. Lytt også til podkaster – de er ofte veldig lærerike kan hjelpe deg i en eventuell intervjusituasjon»

- Emil Ingvaldsen Lyse

«Ta kontakt med selskaper du synes ser interessante ut og hør om de har behov for ekstra hjelp til tross for at de ikke har utlyst stillinger. Har du søkt en stilling og ikke fått den, søk igjen ved neste anledning for å vise at du er motivert og engasjert for å jobbe akkurat der. Vær også åpen for arbeid som ikke er drømmejobben, det vil hjelpe deg på veien mot målet»

- Helene Sofie Bakke

Avslutningsvis har vi kanskje det kjedeligste, men også det viktigste rådet: Jobb hardt og få gode karakterer. Karakterer er naturligvis ikke alt, men det brukes som oftest som en benchmark for å luke ut studenter under søknadsprosessene. Alle kan oppnå gode karakterer med litt innsats og grei studieteknikk. Vi oppfordrer derfor til å finne meningen med studiene og jobbe hardt for å nå målene dine. Masse lykke til med det nye semesteret, vi i StudConsult har troen på deg!

Skrevet av Emil Ingvaldsen Lyse

Ønsker du flere tips, råd og innsikt i hva vi gjør her i StudConsult? Følg oss!

Hjemmeside   Instagram   Facebook   LinkedIn

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK